WordCamp Rotterdam in het kort

Wat is WordCamp Rotterdam?

WordCamp Rotterdam is een tweedaagse conferentie rondom het Open Source Project WordPress. 29% van het internet gebruikt WordPress, van persoonlijke blogs tot de grootste nieuwssites in de wereld. Op WordCamp Rotterdam ontmoeten WordPress gebruikers en professionals elkaar en werken samen aan, en delen kennis over, WordPress en gerelateerde onderwerpen.

Op vrijdag 23 maart is er de Contributor Day. Vrij vertaald een dag waarop we als WordPress gemeenschap bijdragen aan het WordPress project. Vertalen, bugs oplossen, documentatie schrijven, werken aan de toegankelijkheid zijn een paar van de werkgebieden waar aan gewerkt zal worden. Met als doel: het nog beter maken van WordPress en nieuwe gebruikers kennis laten maken met het bijdragen aan WordPress.

Op zaterdag 24 maart is er de Conference Day. Op deze dag kunnen de aanwezigen presentaties bijwonen en luisteren naar diverse onderwerpen die allemaal te maken hebben met, maar niet noodzakelijk gaan over, WordPress.

Een milieuvriendelijk evenement

WordPress groeit onverminderd door in populariteit en daarmee zien we ook het aantal WordCamps en hun bezoekersaantallen elk jaar toenemen. Een vaak vergeten onderwerp is de ecologische voetafdruk die al deze WordCamps hebben. Als organiserend team realiseren we ons dat we met dit WordCamp ook een verschil kunnen maken door dit onderwerp veel meer aandacht te geven. Met het naderende WordCamp Rotterdam willen het meest milieuvriendelijke WordCamp tot op heden organiseren.

Presenteren op WordCamp Rotterdam

Iedereen kan zich aanmelden als spreker. Uit alle aanmeldingen kiezen we een aantal presentaties waarvan wij denken dat ze de deelnemers van WordCamp Rotterdam zullen aanspreken. We zullen hierbij een leuke en interessante mix proberen te maken van presentaties over bijvoorbeeld development, marketing, community, bedrijfsvoering, psychologie, conversie, SEO en content. Gezien het lokale karakter hebben we een lichte voorkeur voor sprekers uit regio Rotterdam.

Omdat we slechts een beperkt aantal sprekers een podium kunnen bieden raden we je aan om meer dan één presentatie in te dienen. Dat vergroot de kans dat je mag spreken aanzienlijk. Meld je nu aan als spreker op WordCamp Rotterdam!

Sponsoren op WordCamp Rotterdam

Het sponsoren van een WordCamp is een prachtige kans voor bedrijven van klein tot groot om iets bij te dragen aan de WordPress community, de zichtbaarheid van je dienst, product of merk te vergroten en in contact te komen met je doelgroep.

WordCamp wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers en de enige inkomstenbronnen zijn de ticketverkoop en de sponsorbijdragen. We streven ernaar de ticket prijzen laag te houden voor bezoekers (slechts €20 voor 2 dagen) om het evenement voor iedereen toegankelijk te houden.

Waarom WordCamp Rotterdam sponsoren?

  • Door als sponsor aanwezig te zijn op WordCamp Rotterdam kom je in contact met gebruikers van je product, de afnemers van jouw dienstverlening en de potentiële werknemers voor jouw bedrijf.
  • Door het sponsoren van WordCamp Rotterdam steun je de ontwikkeling van het WordPress Open Source project.
  • Met je sponsoring draag je bij aan de groei van je eigen WordPress community.

Wil je op een andere manier bijdragen aan WordCamp Rotterdam dan één van de sponsor packages af te nemen? Bijvoorbeeld door het speakersdinner of de borrel voor je rekening te nemen, (duurzaam) drukwerk te verzorgen of een andere dienst of product aan te willen bieden? Neem dan even contact met ons op en vertel iets over je idee.

Meld je nu aan als sponsor van WordCamp Rotterdam!

Meehelpen met WordCamp Rotterdam

WordCamps worden georganiseerd door vrijwilligers. Voor 23 en 24 maart 2018 zijn we nog op zoek naar mensen die ter plaatse kunnen assisteren. De taken die je als vrijwilliger in kunt vullen zijn heel divers. Je kunt helpen bij het inchecken van deelnemers, het uitdelen van swag, het begeleiden van sprekers, de tijd bijhouden tijdens talks of de talks aan elkaar praten en sprekers introduceren als MC.

Ook als je vrijwilliger bent, blijft er genoeg tijd over om talks te bezoeken, te netwerken en een praatje te maken met de sponsors. Je wordt beide dagen een paar uurtjes ingedeeld.

Meld je aan als vrijwilliger op WordCamp Rotterdam!

 

WordCamp Rotterdam 2018 is over. Check out the next edition!